ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ γεννήθηκαν στις 21/05/2014

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΓΩΝΙΑ


Μια φορά και έναν καιρό, σε μια μακρινή στέπα της Σιβηρίας ζούσε μια γυναίκα που είχε δύο κόρες.

Τη μία κόρη, το αίμα της, την υπεραγαπούσε, ενώ τη θετή της κόρη τη μισούσε. Ζήτησε τότε από τον σύζυγό της να την εγκαταλείψει στο έλεος της βαρυχειμωνιάς για να πεθάνει στην ερημιά. Εκείνος αγαπούσε το μικρό κορίτσι, παρόλο που το οδήγησε στο δάσος να πεθάνει από το κρύο. Η μικρή κοπέλα εγκαταλείφθηκε τότε, ολομόναχη μέσα στην καρδιά του δάσους, ικετεύοντας να εισακουστούν οι προσευχές της. 

Τότε η ανάσα της κόπηκε στη θέα ενός ηλικιωμένου άνδρα με μακριά λευκή γενειάδα και μια μικρή κορώνα στο κεφάλι του. Εκείνος πλησίασε το κορίτσι και το ρώτησε με τη βαθιά του φωνή:


«Γνωρίζεις ποιος είμαι;»

«Βεβαίως, Father Frost...» απάντησε γλυκά το κορίτσι. «Επιτέλους, οι προσευχές μου εισακούστηκαν από Εκείνον και ήρθες για την αμαρτωλή ψυχή μου...»

«Αισθάνεσαι καλά παιδί μου;» ρώτησε εκείνος.

«Περίφημα», αποκρίθηκε το κορίτσι, που έτρεμε από το κρύο.


Ο Father Frost χαιρόταν με την καλοσύνη εκείνου του κοριτσιού. Ήξερε όμως ότι εκείνη δεν θα επιβίωνε στο παγωμένο βασίλειο του χειμώνα. Το καλόκαρδο κορίτσι συγκίνησε τον Father Frost, ο οποίος αποφάσισε να μην την παγώσει μέχρι θανάτου, αλλά να της δώσει ένα μπαούλο γεμάτο ζεστά ρούχα, τα οποία θα την έσωζαν.


Η κακιά μητριά τότε ζήτησε από τον σύζυγό της να ξαναπάει στο δάσος και να φέρει το σώμα της  μικρής για να θαφτεί. Σύντομα ο πατέρας επέστρεψε, κρατώντας όχι την πεθαμένη κόρη, όπως εκείνη περίμενε, αλλά ένα μεγάλο μπαούλο. Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως ήταν η σώα και αβλαβής κοπέλα που έλαμπε σαν τον ήλιο μέσα στα καινούρια ρούχα της.

Η γριά γυναίκα ζήτησε τότε από τον άνδρα της να στείλει τη δικιά της κόρη στο δάσος, προκειμένου να αποκτήσει και εκείνη τους θησαυρούς που απέκτησε η θετή, μισητή της κόρη.

Η θυγατέρα της βρέθηκε στο ίδιο σημείο και σύντομα ο Father Frost επισκέφτηκε και εκείνη.


«Αισθάνεσαι καλά;» τη ρώτησε εκείνος.

«Άφησέ με μόνη...» απάντησε κοφτά το άλλο κορίτσι, «δεν βλέπεις ότι τουρτουρίζω μέσα στην παγωνιά;» συμπλήρωσε με αγένεια.

Τότε ο Father Frost κατάλαβε ότι η νέα επισκέπτρια δεν είχε καμιά διαφορά από όλους τους άλλους ανθρώπους στην αγένεια και τη μικροψυχία της και την πάγωσε μέχρι θανάτου.


Η μητέρα της, περιμένοντας με ανυπομονησία για τα δώρα της κόρης της έστειλε ακόμα μια φορά τον άνδρα της στο δάσος. Η καρδιά της ράγισε στη θέα του άψυχου σώματος της κόρης της κι έκλαψε γοερά και σε κάθε της δάκρυ και λυγμό καταλάβαινε ότι η ίδια της η κακία και η ζήλια ευθύνονταν για τον χαμό του παιδιού της.


Υποσημείωση: 

Παραμύθι από τη Ρωσία

Διαβάζοντας το παραμύθι ίσως πιστέψετε ότι ο Father Frost είναι ο γνωστός σε όλους μας Άγιος Βασίλης με μπλε ή λευκό παλτό. Στη σλαβική μυθολογία, ο Father Frost, είναι ένας ισχυρός παγανιστικός θεός ή ακόμη και ο δαίμονας του χιονιού. Ο χαρακτήρας αυτός μεταμορφώνεται υπό την επίδραση των ορθόδοξων παραδόσεων και ο Father Frost γίνεται πιο "μαλακός".

Oι ομοιότητες μεταξύ των δύο είναι οι παρακάτω: Είναι ηλικιωμένοι και σοφοί άντρες, έχουν λευκή και μακριά γενειάδα, φορούν το χαρακτηριστικό βαρύ παλτό με τη λευκή επένδυση και χαρίζουν δώρα στα μικρά, καλά παιδιά.

O Father Frost χαρίζει δώρα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους αν και η περίοδος των Χριστουγέννων είναι αυτή που εμφανίζεται πιο συχνά. 

Αν σας άρεσε το παραμύθι αφήστε πιο κάτω το σχόλιό σας! 

Ευχαριστούμε!!!

Πηγή κειμένου: willowisps.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Flag Counter
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...